Er et forældrekøb det rette for dig og dit barn?

16 august 2022 Camilla Sørensen

editorial

Hvis du overvejer forældrekøb, er der mange ting, du skal tage stilling til. Forældrekøb kan være en god idé for både forældre og børn, men det er ikke noget, der passer til alle familier.

I denne artikel giver vi et bud på, hvornår forældrekøb er en god idé og hvilke fordele det kan give din familie. Vi fortæller også lidt om de vigtigste ting at huske inden et forældrekøb.

Forældrekøb kan for eksempel være en god idé, hvis:

  • Det er svært for dit barn at finde en egnet bolig – for eksempel en studiebolig – som han eller hun har råd til.
  • Der er økonomisk råderum til at investere i en bolig til dit barn.
  • Du ved, at dit barn bliver boende i boligen i en årrække.

Hvilke fordele er der ved forældrekøb?

Der er flere forskellige aspekter af forældrekøb, som kan være en fordel for både dig og dit barn. Det gælder naturligvis først og fremmest, at dit barn får tag over hovedet til en overkommelig pris, men også at du har mulighed for at følge med i, hvordan boligen bliver brugt.

forældrekøb

Forældrekøb kan også give fordele for dig økonomisk, fordi du som forælder typisk vil have en bedre kreditvurdering end dit barn. Det betyder, at du kan vælge at låne penge til boligkøbet på fordelagtige vilkår.

Derudover er der mange skattefordele forbundet med forældrekøb.

Husk at overveje ulemperne

Det er dog ikke kun fordele, der er forbundet med forældrekøb – det er også vigtigt at overveje nogle ulemper ved forældrekøb. For eksempel kan det vise sig at blive en dyr fornøjelse, hvis du som forælder skal låne penge til boligen.

Du skal også være forberedt på, at det kan være svært at sælge boligen igen, hvis dit barn beslutter sig for at flytte fra den. Det er derfor en god idé at have talt med din bank eller et andet finansieringsselskab forinden et forældrekøb.

Flere Nyheder