Få de strålende gulve igen med en gulvafslibning

28 september 2020 Camilla Skøtt

Var der en tid, hvor du var oprigtigt glad for dine trægulve, fordi de strålede om kap med sollyset, men nærmer de sig nu en trist og grålig overflade, som du ikke er nær så vild med? Bare rolig – det kan en gulvafslibning ændre på.

Et kedeligt og slidt trægulv gør ikke noget godt for hverken humøret eller indretningen, og fordi gulvet er så stor en del af din bolig, er det svært at se bort fra. Men men men… heldigvis er der noget, du kan gøre ved det; du kan nemlig give trægulvet nyt liv med en gulvafslibning.

En gulvafslibning er – som navnet så fint antyder – en metode man bruger, når gulvbrædderne skal slibes. Man sliber den gamle overfladebehandling af sammen med det øverste lag af træet, så overfladiske skrammer og ridser forsvinder. Herefter giver man gulvet en ny efterbehandling, og vupti… du vil have et trægulv, der er så godt som nyt.

Vælg lakering for et skinnende look

Er du vild med højglans-look’et, og er det den retning, du gerne vil have dit eget trægulv i, så kan du med fordel vælge at lakere det. Jo højere glans, jo mere skinner gulvet – og det kan virkelig blive flot og elegant.

Den helt store fordel ved at vælge lak er desuden, at det er den stærkeste behandling, du kan give dit trægulv. Det er svært at slide et lakeret gulv, men til gengæld er det vanvittigt let at rengøre, og det kræver absolut ingen vedligehold. Den eneste ulempe ved en lakering er, at det ikke er muligt at pletreparere lakken, hvis du taber en kniv eller lignende, der laver et hak i overfladen – i sådanne tilfælde er det nødvendigt med en helt ny gulvafslibning samt efterbehandling. Medmindre du bare kan lukke øjnene for den lille skade, der er kommet.

Flere Nyheder