Flottere og mere balanceret hus med salicylsyre

13 november 2020 Astrid Pedersen

Din daglige hudplejerutine bør indledes med afrensning af huden morgen og aften. Til dette formål kan du bruge rensecreme eller rensemælk og slutte af med en skin tonic eller en toner. På den måde renser du effektivt huden uden at udtørre eller irritere den. En gang om ugen bør du dog komme ordentligt i bund med en grundig afrensning af hudens overflade, og dette kan eventuelt ske ved hjælp af salicylsyre.

Hvorfor skal jeg bruge salicylsyre

Salicylsyre er et glimrende alternativ til de konventionelle skrubbe cremer, som ellers anvendes til eksfoliering. Almindeligvis vil din hud ikke have noget problem med eksfoliering ved hjælp af skrubbe creme, som indeholde små, skarpe korn.

Skrubbe creme giver ansigtet glød og stimulerer huden når den masseres ind i dennes overflade, hvorved den også fjerner snavs og urenheder og dermed forebygger tilstoppede porer og hårsække. Men er din hud sart, irritabel og ude af balance kan en gammeldags skrubbecreme blot gøre ondt værre. Og i så tilfælde kan du med stor fordel vælge en moderne rensecreme med salicylsyre.

Hvordan virker salicylsyre?

Når du bruger salicylsyre kan du nemlig opnå samme virkning som med skrubbe creme – helt uden at irritere huden, så den bare bliver endnu mere rød, tør, sart eller fedtet. De små skarpe korn i din skrubbe creme kan nemlig slide meget på huden, eller i værste fald forårsage ridser i den. Og så får bakterierne ekstra gode vækst betingelser.

Dette sker ikke med salicylsyre, som faktisk tvært imod har en antibakteriel og anti inflammatorisk effekt. Salicylsyre er således et mildere, men stadig lige så effektivt, middel til afrensning af huden end almindelig skrubbe creme.

hvor kan jeg købe kvalitets produkter med salicylsyre?

Hos Sephora finder du et velassorteret udvalg af hudpleje produkter med salicylsyre – se dem alle i den online shop på sephora.dk

Flere Nyheder