Hold børnefødselsdagen hjemme!

07 august 2019 Pia Nielsen
Hold børnefødselsdagen hjemme!

Den lille fylder år – det skal være en stor dag, alle fra børnehaven skal komme, men hvor skal fødselsdagen holdes? Hold jeres børnefødselsdag hjemme og nyd de mange fordele ved at kunne bestemme dagen selv. 

Det værdsætter børn…

Børn går ikke op i, hvor mange penge en fødselsdag koster, om pynten matcher i farven med dugen, og om maden er det sidste nye fra damebladene eller instagram. Børn går op i, at dagen er noget særligt, hvor de får besøg af legekammerater eller familie, og alle synger fødselsdagssang. Resten er mors eller fars ønsker…

Lav en børnefødselsdag derhjemme, der passer til dit barns ønsker. Hvis han eller hun har en yndlingsfarve, så vælg den – selv om den er sort eller en anden ikke-så-instagram-venlig farve til billeder af en børnefødselsdag. Lad barnet være med til at bestemme, hvad der skal spises, og hvilke aktiviteter, der skal foregå. Børn værdsætter én dag om året at kunne ved medbestemmende til noget, de normalt ikke har så meget indflydelse på i dagligdagen. 

Vælg et tema!

For at gøre det lidt nemmere for dig selv, så vælg et tema for festen. På den måde ved du, hvad du skal gå efter i forhold til pynt og mad, og du sikrer, at du ikke kommer til at gentage den samme fest igen året efter. 

Gode temaer til børnefødselsdage afhænger tit af barnets aktuelle interesse. Den computerfigur, der er oppe i tiden vinder ofte kapløbet om forslag, mens du altid kan have de klassiske temaer som prinsesser eller sørøver i baghånden, hvis valget bliver for svært. 

Når du pynter op til jeres børnefødselsdag, så husk på én ting: Børn har en god fantasi – så du behøver ikke pynte op som til en voksentemafest. Børn ser hvad du fortæller dem… hvis sofaen er et sørøverskib, man ikke må ombord i, så er det, hvad børnene ser!

 

 

Flere Nyheder