Husk at passe godt på dit trægulv

07 april 2021 Mathias Nielsen

Er du så heldig at have et ægte massivt trægulv?

Trægulve er almindelige, men samtidig ved alle godt, at det at have et trægulv er noget specielt. Der er nemlig mange andre billige og mere konventionelle gulvtyper, som slet ikke er ligeså prestigefyldte som trægulve. Eksempler på disse er vinylgulve, linoleumsgulve og klinkegulve. Vinyl og linoleum er begge billige gulvtyper, som både er robuste og nemme at have med at gøre. Men de er simpelthen langt fra så charmerende som et ægte trægulv er. Og klinker passer bare bedst til badeværelser og en sjælden gang kan de også fungere i et køkken. Men trægulve er simpelthen noget man bør stræbe efter at have.

Foruden at være smukke, er de også robuste og de kan holde i mange mange år. Men det er vigtigt at du tager dig godt af dem hvis de skal holde længe og være flotte i lang tid.

Husk at passe godt på dit trægulv

Selvom trægulve er robuste, har de brug for at du passer godt på dem. Træ er nemlig et naturligt materiale, der har brug for pleje og/eller beskyttelse, hvis det skal kunne holde.

Hvilken behandling dit trægulv har brug for afhænger i høj grad af, hvilken finish eller overfladebehandling gulvet har fået. Er gulvet malet eller lakeret, er det meget hårdført, men hvis overfladen bliver beskadiget, skal du sørge for at reparere den. Er gulvet oliebehandlet, er det rimelig hårdført, men det er nødvendigt, at du olierer det engang imellem, da olien vil tørre ud over tid. Og sidst, men ikke mindst, har vi lud- og sæbebehandling, som meget ofte ses anvendt på plankegulve i fyrretræ, der er meget anvendt i ældre lejligheder. Her skal gulvet behandles relativt oftes, fordi træet har behov for at blive mættet med sæbespåner.

En gang imellem har trægulvet også behov for at blive slebet. Her kan du med fordel ringe til Gulvkanonen, som har gode priser på gulvslibning.

Flere Nyheder