Hvad skal man have som den af en legeplads til haven?

23 november 2020 Anders Lundtang Hansen

En legeplads til haven skal selvfølgelig være tiltænkt børnene, så det er også med underholdning til dem, man skal have det in mente, når man laver sådan en og/eller køber sig fra det.

Det vil sige, at man kan lave det klassiske med at oprette en sandkasse og sætte et gyngestativ op, men det kan hurtigt blive en kedelig legeplads, hvis den ikke består af mere.

Derfor kan man eventuelt udskifte disse enkeltdele, så de passer til børnenes alder, eller man kan supplere med noget, som man kan finde inspiration til andre steder, som man enten kan købe eller lave selv.

Man kan også supplere med nogle ting, der er sæsonbaseret, såsom at have en hoppeborg, man kan tage frem om sommeren, eller man kan ligefrem have et havebassin.

Dog skal man huske på, at børnene kan miste interessen for den slags, så man bør overveje nøje, hvad man har på sådan en legeplads.

Lav en legeplads, der er afmålt til formålet

Derfor kan man godt tage børnene med på råd om, hvad der skal være, men husk atter på, at de børn ikke har tanke på pengene, og de tænker ofte udelukkende på, hvad de bryder sig om nu, og ikke hvad der kan interessere dem om et år.

Man skal så også huske at minde dem om, at man altså ikke kan få sådan en legeplads tilsvarende, som der er i et legeland, på barnets skole eller i en park.

Derfor skal man også passe på med ikke at gå all in, da man så kan ende med at bruge mange timer og penge på noget, som ikke bliver benyttet og så bare går i stykker langsomt med tiden.

Et fællesprojekt kunne være sammen med barnet at bygge en træhytte enten oppe i et træ eller ude i haven, så man føler, man er sammen om at skabe det her.

Flere Nyheder