Hvor mange containere kan man stable oven på hinanden?

26 februar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det ser så vildt ud, når man ser et containerskib, der kommer sejlende med en masse containere, og hvor de står så mange ovenpå hinanden, at man kun lige kan kigge ud fra broen på skibet.

Og der er jo endda mulighed for, at containeren går længere ned under dækket i stablen, end hvad man kan se.

Man begynder at tænke, at hvis der kommer høj søgang, så må de containere da vælte?
Men det er en af grundene til, at de skibe er lavet så store: De skal holde til mange vejforhold, hvor de ikke varierer særligt meget i udsvingene.

Men derfor er det stadigvæk imponerende at se her mange containeren være stablet oven på hinanden, men selvom de kan se forskellige ud i farverne, så er de fleste containere bygget i de samme dimensioner, så man nemt kan “sætte dem sammen” og skille dem ad igen, fordi de er så ens i størrelserne.

Container

Det er muligt at stable en del containere på hinanden

Dog har en del af os nok også set, hvordan en stabel af denne slags containeren kan vælte, hvis man ikke ved, hvordan man transporterer dem ordentligt med en kran på en containerhavn eller lignende.

Derfor skal man som det første vide, hvordan man gør, når man stabler den slags, for man har ikke en direkte føling med arbejdet, så det skal man bare lære med tiden.

Og er man dårligt til at stable, så kan man formentlig dårligt nok sætte to ovenpå hinanden, men hvis man er virkelig ferm, så kan man stable dem højt, fordi man kan bygge flere “tårne”, hvor de kan støtte sig op ad hinanden ved siden af hinanden på blandt andet et containerskib.

Men hvis man ser, når containeren bliver transporteret med tog, så er det stort set altid kun én ad gangen, for godsvognen skal ikke blive for høj til at komme gennem en tunnel for eksempel.

Flere Nyheder