Hvordan kan du købe en brugt bil

24 juni 2021 Lotte Hindsberg

Går du med planer om at købe en bil, og skal den være brugt, så har du reelt to muligheder. Du kan besøge dine lokale forhandlere og se hvad de har eller du kan gå på internettet og undersøge hvad der sælges. Både af private sælgere og forhandlere.

Danmark er ikke større end at du har mulighed for at besøge en bilforhandler eller en privat sælger, hvor som helst i Danmark, hvis den til du gerne vil undersøge nærmere befinder sig der. 

Inden du vælger bil er det en god ide at tjekke bilens totalomkostninger. Som udgangspunkt er totalomkostningerne på en ældre bil højere end en nyere. Som tommelfingerregel kan det bedre sig at bruge flere penge på bilen og mindske totalomkostningerne.

Forhandler eller privat sælger

Vælger du at købe en bil hos en privat sælger, frem for en bilforhandler skal du være opmærksom på at handlen ikke er omfattet af købeloven og der følger ikke en garanti med. Bilen er købt som beset. Derfor er det en god ide at få en mekaniker til at gå bilen igennem, hvis du ikke selv har erfaring som mekaniker. Evt. fejl skal repareres eller også skal du have et nedslag i prisen.

Du bør også køre en lang tur i bilen og lære den bedre at kende. Finder du fejl under kørselen skal de selvfølgelig også laves. Du skal sætte mindst en halv time af til en køretur. Det er ikke nok at du blot køre rundt om hjørnet. På den måde lærer du ikke bilen at kende. Du finder kun ud af om bilen kan starte. 

Hvis du besøger en forhandler så kast et blik rundt på de andre biler der sælges. Ser de ud som om de burde være hos en skrothandler frem for en bilforhandler, er der stor sandsynlighed for at der høre din bil også til Ser de derimod pæne og velholdte ud, er din det sikkert også. 

Flere Nyheder