Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Et skøde er et centralt dokument, som du støder på, hvis du handler bolig, eller der sker ændringer i familien som f.eks. skilsmisse eller familieoverdragelse. Skødet beviser, hvem der har ret til en bestemt ejendom eller ejerandel, og derfor er det et dokument, som du skal passe godt på, og som skal ændres, hver gang der sker ændringer i dit liv. Køber eller sælger du en bolig, så vil der blive udarbejdet et nyt skøde, som tinglyses og gives til den nye ejer. Befinder du dig i en situation, hvor du skal skilles, så skal der laves et ny skøde, hvis du vælger at købe din tidligere ægtefælle ud af jeres tidligere fælles hjem. Med et tinglyst skøde i hånden kan du bevise, at du nu ejer hele boligen.

Familieoverdragelse eller ændring af ejerandele

Ejer du en bolig eller virksomhed, som du ønsker at overdrage til andre familiemedlemmer, så er det vigtigt, at der bliver udformet nyt skøde, som dokumenterer, hvem der nu er ejeren. Hvis der sker ændringer i ejerandele, gælder det samme – der skal laves nyt skøde. Med skødet i hånden er det klokkeklart for alle involverede parter, hvem der ejer hvad.

Hvem skal udarbejde skødet?

Du kan godt selv udarbejde skødet og få det tinglyst, for der er ingen faste regler om, hvem der skal gøre det. Men det kan anbefales at vælge en boligadvokat til skødeskrivning, fordi vedkommende har den erfaring og ekspertise, som skal til for at gøre det korrekt første gang. Du skal dog selv underskrive skødet med NemID, men du kan også få boligadvokaten til at hjælpe dig med tinglysning, så du er sikker på, at alt bliver gjort korrekt. Det giver tryghed for dig, at du får en kompetent fagperson til at udarbejde et skøde.

Hvad koster skødeskrivning?

Prisen på skødeskrivning varierer, men du kan eksempelvis søge online efter boligadvokater, som tilbyder faste lave priser. Du kan bl.a. tjekke priserne hos eBoligadvokat.dk, som tilbyder skødeskrivning til priser mellem 1.950 – 2.500 kr. inklusive moms.